ТВИТЕР НАГРАДИ 2019

Кино Милениум, 14 декември 2019

#ТвитерНагради

Генерален покровител

Главен спонзор

Поддржувачи

Соработници

Пријатели

За и околу наградите

уствари нема околу, ништо не смее да мрдне!

Твитер награди е годишен настан кој ќе се одржува традиционално секоја година.
Активностите поврзани со настанот се одвиваат на крајот на тековната година (во текот на месец ноември и декември) со цел овозможување на корисниците на Твитер, Фејсбук и други социјални мрежи да гласаат и изберат свои фаворити во изминатата година.

Новитет оваа година ќе бидат категориите кои ќе опфаќаат повеќе социјални мрежи пред сѐ Инстаграм и Фејсбук, како и насоката да прерасне во меродавна манифестација која ќе ја мери успешноста на целокупниот интернет простор, вклучувајќи ги веб сервисите, апликациите, сајтовите и корисниците на социјалните мрежи.

Оваа година ќе се насочиме малку и кон една раснечка категорија на корисници и создавачи на содржна на веб – видео блогерите (влогерите).

Зошто сме НАЈДОБРИ?

Затоа што почиваме од самиот почеток на една премиса.
Корисниците САМИ одлучуваат што е најдобро и никој никогаш нема да интервенира во нивниот избор и да одлучи поинаку. Мотото останува исто „Од заедницата, за заедницата“.
Низ годините на манифестацијата Твитер и Блогираме награди, добитници биле сите позначајни чинители од сферата на интернет просторот во Р. Македонија, а во последните години и во телевизискиот и радио просторот.
Со други зборови ако сакате да видите што е квалитет кај нас и што е the next best thing кај нас, тогаш #твитернагради е местото.
Манифестацијата е во организација на Блокираме.мк.
Гласањето, номинациите и објавувањето на информации врзани со Твитер наградите ќе биде на оваа веб страна.
Настанот редовно е покриен од сите електронски и повеќето традиционални медиуми.
Настанот е поделен во неколку фази

НОМИНАЦИИ

Предлози за номинации на корисници по категории (твитер корисници и избор за сајт на годината и неколку нови категории – недела дена)

ИЗБОР НА КОРИСНИЦИ

Избор на корисници кои ќе учествуваат во гласањето (оние со најмногу номинации – а најмногу 10 по категорија)

ГЛАСАЊЕ

Гласање (3 недели)

ДОДЕЛУВАЊЕ

Доделување на наградите (завршен настан каде во присуство на целокупната Твитер и интернет заедница се доделуваат наградите за најуспешните во годината)

Низ годините

Твитер Награди 2018

Се гледаме негде. Или на врвот, или на бина.

Испратете ни мејл